dissabte, 18 de juny del 2011

16h Anem totes juntes cap a la mani


Plaça de la Barceloneta (Sant Miquel), 16:00h - Porta el teu cartell, instrument, objecte divertit... Ens manifestem sense violencia i amb molta diversió!

Més informació
Dimecres anarem al Parlament per mostrar el rebuig social a les retallades que vol aplicar el Govern de la Generalitat.
I aquest diumenge tornem a sortir al carrer,
perquè no pagarem la seva crisi!

I ho farem plegades des del barri, on ja està tenint continuitat el Moviment del 15 M,

a les 16 ens veiem a la Plaça de La Barceloneta.

Volem una manifestació festiva i reivindicativa, on hi capiguem tots i totes, i on aportar també el caliu de barri que té la Barceloneta. així que convidem a tothom que tingui instruments a casa a baixar-los i portar-los a la manifestació.

"Si no puedo bailar, esta no es mi revolución"

dijous, 16 de juny del 2011

Comunicat de l'assemblea d'indignats de La Barceloneta sobre el #14J i #15J


Des de l’Assemblea d'indignats de la Barceloneta manifestem que amb la convocatòria dels dies 14 i 15 es volia mostrar el rebuig social a les retallades que vol aprovar el Govern de la Generalitat. Aquesta convocatòria era no-violenta, massiva i determinada, com es va demostrar la tarda i nit del 14 amb milers de manifestants reunits en torn del parc de la Ciutadella sense provocar cap incident, en l'ambient de caire ciutadà i reivindicatiu que caracteritza al moviment del 15M des dels seus inicis.

Les persones o grups que no van respectar aquest esperit no representen al moviment del 15M i són minoritaris, tant els que es van apropar a la convocatòria a títol individual, com els que ho fan de manera assalariada per desprestigiar un moviment que s'ha demostrat imparable.

La legitimitat del Parlament per aprovar les retallades es va posar ahir en qüestió per això que no considerem que el haver estat allà el matí del dia 15 hagi estat cap fracàs. Tot al contrari, el poder veure els polítics assenyalats pel poble com a responsables de la crisi ens dóna ànims i força per seguir amb les nostres reivindicacions. En tot cas lamentem que l'atenció s'hagi centrat en incidents puntuals i no en una classe política que retalla els drets bàsics de les persones, defensant els privilegis de les entitats financeres. La democràcia no es fa als despatxos, si no que s’ha de construir des de la base.


Tot recollint aquest esperit, convoquem des del barri els nostres veïns i tota Barcelona a la manifestació del pròxim diumenge 19 del juny a les 17h a Plaça Catalunya. Una marxa internacional oberta a tothom i un cop més d’un caire pacífic, creatiu amb què reivindicar el nostre paper en una democràcia real, on les decisions polítiques no estiguin preses en benefici dels poders i elits econòmiques.

No estem disposats a pagar la seva crisi.
No tot allò que és legal és legítim, ni just.

Barcelona, 16 de Juny de 2011


--
assembleabcnta@gmail.com | http://assembleabarceloneta.wordpress.com/ | #assembleabcnta | http://www.facebook.com/LaBarcelonetaRebel

diumenge, 12 de juny del 2011

Escrit de l'avv l'òstia i la PADB juny 2011 al diari del barri

El diari del barri ja està en digital!

Aquestes últimes setmanes han estat plenes de canvis i moviments, des de les eleccions, fins a les acampades o les mobilitzacions contra les retallades. Gens d'això és aliè a la Barceloneta. Les retallades que s'estan aplicant en la Generalitat a àmbits, drets bàsics, com l'educació o la sanitat ens afecten. Des del *CEIP *Mediterrania, que, com sabeu, havia de construir-se fa ja dos anys, fins a les cues en urgències o el tancament de llits als hospitals. El nou govern de CiU ha anunciat que possiblement retirarà la normativa d'apartaments turístics, els quals no només provoquen greus molèsties, sinó que converteixen un ben bàsic -l'habitatge- en un negoci. Des d'aquí demanem al nou equip de govern de l'Ajuntament que tingui en compte les demandes que des del barri s'han fet tots aquests anys:


  • construcció del CEIP Mediterrania
  • participació amb capacitat de decisió en la redacció dels nous plans urbanístics
  • protecció del comerç de proximitat que satisfà les necessitats dels veïns enfront de les grans marques, i el comerç turístic
  • recuperació de l'edifici del segle XX a preu de cost perquè sigui un casal de barri autogestionat, en el qual generar comunitat
  • protecció dels veïns que viuen en lloguer, sobretot els que tenen menys recursos
  • construcció de l'habitatge social de Miles, Joan de Borbó 11,
  • limitació dels permisos de terrasses, l'espai públic, els carrers i places són per als veïns;
  • generar llocs de treball per a la gent del barri que està en atur a través de programes públics...
  • en resum, garantir i promoure els nostres drets bàsics, i no prioritzar als poders econòmics. La Barceloneta no és un parc temàtic en el qual la indústria del turisme pugui campar com vol.

Això implica també que no acceptem les retallades, com diuen en Plaça Catalunya, “que es retallin els sous i els privilegis”. Des de l'avv l'òstia i la plataforma en defensa de la Barceloneta hem estat donant suport i participant en l'acampada de Plaça Catalunya. Cada dimecres està havent-hi una cassolada a la plaça del mercat a les 20 per exigir que es compleixin les demandes de mínims que s'han redactat a la plaça i amb les quals estem molt d'acord. Són molt llargues i no les podem posar aquí, però les podeu llegir en http://acampadabcn.wordpress.com/demandes/ o passar per Pescadors 49, on tenim una còpia. Es demana l'abolició dels privilegis per a polítics i banquers, grans responsables d'una crisi que estem pagant els més afectats per ella.


Com a molts veïns s'han passat, solidaritzat etc per la plaça, i a cada barri s'estan fent assemblees per veure com se li dóna continuïtat, aquí es fan els divendres, podeu informar-vos aquí. Algunes persones de la PADB i l'avv l'òstia ens vam sumar. Que això no pari! :-)

A molts el que està passant en les acampades ens ha semblat un despertar de la gent, necessari. Suposem que hi ha altres persones que no entenen per què segueixen acampats, a aquestes, els convidem a passar per plaça Catalunya i a veure de primera mà de què es tracta. I a sumar-vos a les mobilitzacions de les properes setmanes.

D'altra banda, informar-vos que amb la CONFAVC (confederació d'associacions de veïns de Catalunya), estem organitzant un curs sobre Gestió Multicultural i Convivència. La immigració i la diversitat cultural s'ha transformat en un dels reptes més grans per a la convivència als nostres barris, per això, ens sembla important impulsar aquest curs (inscripcions en *Pescadors 49), on també podeu recollir més informació.


I com ve l'estiu, recordeu les comunitats de propietaris: si no voleu apartaments turístics en les vostres escales: acordeu-vos de canviar els estatuts de la comunitat de propietaris i posar que no permeteu que s'habilitin “habitatges d'ús turístic” a l'edifici.

Us recordem també que continuem recollint denúncies sobre apartaments turístics al barri!

L'associació està oberta cada dimarts i dijous de 18 a 20 i...
Veuen! Cada dimarts a les 20 en la c/Pescadors assemblea de la PADB i l'avv l'*òstia. (fes-te soci/a:)

I els dimarts i dijous de 18 a 21 en Pescadors 49. pdefensabarceloneta@yahoo.es
avlostia@hotmail.com
labarcelonetaambelaiguaalcoll.blogspot.com
#barceloneta 
apunta els teus videos al canal del barri: vimeo.com/barceloneta
facebook: La Barceloneta Rebel
https://picasaweb.google.com/bcntafotomaton/