dissabte, 26 de març del 2011

Dissabte 26 a les 17.00 manifestació

Un nou vídeo de convocatòria per la manifestació d'aquesta tarda:




Cap pla sense veïns i cap veí fora del barri!

divendres, 25 de març del 2011

Fins quan ens deixarem torejar?




Aquesta convocatòria circula per internet...

"Fins quan simularem que tot va bé?

'Fins aquí tot va bé, fins aquí tot va bé...' murmurava el personatge de El Odio, mentre queía irremeiablement i fatal al buit.

I a nosaltres, ens va bé?

Ja ha passat gairebé mig any de la darrera vaga general (29-S), on milers de persones afectades per la crisi capitalista sortírem al carrer a lluitar, més enllà i en contra els sindicats majoritaris, per a expressar el malestar que ens crema per dintre. Malgrat aquella lluita, i d'altres que han vingut després, les mesures econòmiques i polítiques aplicades pels centres de poder internacional per a fer-nos pagar la seva crisi, continuen agreujant les nostres condicions de vida. A les reformes del mercat de treball, de les pensions, de la sanitat, se li sumen els milers d'acomiadaments diaris, els milers de desnonaments, les quotidianes situacions personals de no tenir recursos per a afrontar una vida que es converteix en problema col·lectiu.

Fins aquí, tot va bé?

En els darrers mesos, per tot Nord Àfrica i el món àrab, han esclatat revoltes que rebutgen les dictadures patrocinades per Occident, i que rebutgen a la vegada l'intervencionisme militar nordamericà i europeu, doncs els futur dels pobles en lluita ha d'estar en mans dels seus protagonistes. Centenars de milers de nosaltres, d'orígen magrebí o àrab, hem vist com les revoltes ens electritzaven, doncs els i les immigrants a Europa també tenim motius per a encendre la rebel·lió. El racisme institucional, els discursos xenòfobs de la dreta política en ascens, l'explotació laboral i la marginació a que som sotmesos, fan que ens bulli la sang --també aquí- contra la democràcia autoritària de mercat.

Fins aquí, tot va bé?

Avui, a les nostres condicions lamentables de vida, se li suma altra vegada l'amenaça nuclear, l'energia de la mort que alimenta un sistema econòmic basat en el malbaratament d'uns recursos expoliats a la majoria, i aprofitats corruptament per un pocs. El desastre ambiental i humà de Fukushima és la metàfora real i dolorosa d'un sistema econòmic que no dubta en dur a la mort de poblacions senceres per a seguir amb la lògica del benefici econòmic desbocat.

Fins aquí, tot va bé?

El proper 25 de març, s'inaugura un nou centre comercial a Barcelona, en l'antiga plaça de braus de les Arenes. En aquella plaça, el 1919, 20.000 obreres i obrers celebraven la victòria proletària en la vaga de la Canadenca, on s'aconseguiren les 8h de jornada laboral. Avui, s'inaugurarà --com una ofensa, com un insult- un nou centre on ens precaritzaran als qui hi treballem, i on intentaran vendre'ns mercaderies no necessitem, a canvi d'uns diners que no tenim. Ens va bé un simulacre de consum quan és la nostra vida la que es consumeix?

No, no ens va bé!

Fem una crida a aprofitar la inauguració de les Arenes per a expressar el malestar; a les que patim la precarietat i els acomidaments; a les que som desnonades i desallotjades; a les que patim la persecució pel nostre orígen i classe social; a les explotades pel nostre gènere; a les que ens sentim ofegades per la crisi; a les que ens solidarizem amb les revoltes d'altres pobles; a les que rebutgem el capitalisme de la catàstrofe i la por.

Totes i tots el 25 de març del 2011, a les 19h, a l'interior de les Arenes.
Juntes ho podem tot!"


I demà a la tarda, no us oblildeu:

dijous, 24 de març del 2011

Vídeo de convocatòria per la manifestació de dissabte 26



Per difondre i compartir. Porteu la vostra cassola!

dimecres, 23 de març del 2011

Col·locació de plaques a la "platja del Somosrrostro"

Us fem arribar aquesta convocatòria del grup ciutadà que ha impulsat la recuperació de la memòria del barraquisme a Barcelona:


Benvolguts amics 

Dimecres que ve a les 11.30 del matí es col·locaran les plaques de "Platja del Somorrostro"  i s'anunciarà la futura col·locació dels monòlits commemoratius dels barris de barraques. Serà en la rampa que baixa a la platja des del Passeig Marítim de la Barceloneta, prop de l'Hospital del Mar i enfront de l'edifici del Parc de Recerca Biomèdica.  Ens agradaria molt comptar amb la vostra presència. Adjuntem invitació. 
Hi haurà l'alcalde i esperem que moltes de les persones que van viure al Somorrostro.
Ja li direu a tota  les persones que creieu que els pot agradar assistir a aquest acte, que és el resultat de la petició ciutadana a la qual vau donar suport des de la vostra entitat.
Una abraçada
Mercè Tatjer, Alonso Carnicer, Sara GrimalOriol Granados, Custodia Moreno, José Molina, Jordi Giró, Rafel Usero   
Comissió ciutadana per la memòria dels barris de barraques de Barcelona


Barraques, la ciutat oblidada a TV3 
Mercè Tatjer explica el barraquisme

dimarts, 22 de març del 2011

Manifestació a la Barceloneta arribarem fins al final! 26 de març


A la Barceloneta arribarem fins al final!

La Barceloneta està en perill. La indústria del turisme vol fondejar al nostre barri per evitar la tempesta de la crisi. El creuer de la indústria del turisme no vol pobres vivint davant del mar.

En aquest vaixell viatgen l'Helio Lozano, en Joaquim Quílez, en García Bragado, en Millet i el Montull, en
Dalmau, el Carles Martí i els seus amics del PSC i ICV, la Marta Ferrusola (CiU), l'Emilio Álvarez (PP) i tants altres. Les seves pràctiques corruptes han omplert el barri d'apartaments turístics i locals, amb llicències aconseguides gràcies a maletes plenes de diners. Perquè en la nostra quotidianitat patim la seva corrupció,

a la Barceloneta arribarem fins al final: no permetrem la impunitat d'empresaris, patrons i polítics
corruptes.


El creuer de la indústria del turisme ha aixecat una onada de sensació d'inseguretat. Perquè la sensació d'inseguretat creix quan l'Ajuntament permet que a un barri popular especuladors amb noms i cognoms robin el patrimoni comú, com ara l'antiga Confraria de Pescadors (Hotel 54), l'edifici del segle XX o els terrenys de l'Hotel Vela. La sensació d'inseguretat creix quan augmenten les desigualtats socials.

A La Barceloneta arribarem fins al final: teixint xarxa construïm seguretat.

Aquesta onada d'indústria turística i mal govern ha arribat fins al solar del CEIP mediterrània.
No podem permetre que els nostres nens portin quatre anys en barracons. Diuen que no hi han diners per construir l'escola, i al mateix temps aproven un projecte de 47.000.000euros al servei de l'Hotel Vela, i estan disposats a comprar l'edifici del segle XX per 950.000 euros aquells que s'han enriquit amb l'especulació. Tots sabem que sense col·le no hi ha barri, que La Barceloneta no és un parc temàtic, estem fartes de promeses incomplides. CEIP Mediterrània ja! No hi han excuses.

30 anys de govern “d'esquerres” ens han portat a l'expulsió de veïns amb menys recursos, a la condemna a l'atur de molts veïns del barri, a l'absència d'habitatge social: on està l'habitatge de Joan de Borbó 11? Exigim la seva construcció immediata. 
 
A la Barceloneta arribarem fins al final: cap veí fora del barri.

Probablement estem vivint els últims moments del govern del PSC i ICV. Tenim clar que si un altre guanya les
eleccions no serà per mèrits propis, sinó per lo malament que ho ha fet l'actual Ajuntament. Tenim clar també que més enllà del nom del partit, qualsevol que continuï governant d'esquenes als veïns serà un govern fracassat. A la Barceloneta hem demostrat que som un barri popular orgullós de ser-ho, on hi cabem tots, els que hi som i els que vénen, que la lluita veïnal, de totes vosaltres, nosaltres, ha estat capaç d'aturar els seus plans d'expulsions (pla dels ascensors) i no permetrem que la dreta porti a terme al barri les mateixes retallades socials que ja està aplicant a la Generalitat.

No pot ser que els pobres vivim davant del mar, però hi som aquí. Aquest és el nostre barri, un barri que continuarem defensant junts. Perquè La Barceloneta no està en venda.

Arribarem fins al final: volem decidir el nostre futur, volem un nou pla fet pels veïns i veïnes. Cap veí fora del barri i cap pla sense veïns


Arribarem fins al final, perquè no deixarem que la seva crisi ens expulsi del nostre barri.


Arribarem fins al final: lluitarem pel nostre dret a la Barceloneta, a un barri popular, on hi hagi una educació digna i en condicions pels nostres nens, CEIP Mediterrània ja! una economia local forta, prou terrasses i restaurants inaccessibles! espais per generar comunitat,

el segle XX és del barri!


Al barri se l'ha de defensar

La Barceloneta rebel 
 
Porta la teva cassola, ens farem sentir!
 

descarrega't el cartell i penja'l 
si vols fer materials per la mani, passa't per Pescadors 49! 
 

dilluns, 21 de març del 2011

Oferta de feina a la FAVB

La FAVB ens fa arribar aquesta oferta de feina. La fem pública pels socis de l'avv l'òstia i persones interessades.


Projecte d’assessorament i suport en matèria habitacional a persones afectades per execucions hipotecàries i desnonaments com a conseqüència de la crisi
(Projecte en col·laboració amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i l’Observatori DESC)

Perfil requerit:

Persona dinàmica que sigui capaç de combinar el tracte amb persones afectades per situacions greus de vulneració del dret a l’habitatge amb activitats administratives, i alhora treballar en xarxa amb entitats socials amb les que articular tasques diverses d’assessorament, denúncia pública, incidència, entre d’altres.

Requisits:

Seran requisits imprescindibles:

Nivell alt de català i castellà, oral i escrit.
Coneixements d’ofimàtica bàsica
Coneixements bàsics de publicació web, blogs i xarxes socials
Experiència prèvia en algun col·lectiu o entitat que actuï per a la defensa dels drets socials, i en particular del dret a l'habitatge
Participació al moviment veïnal de Barcelona

Es valorarà molt positivament:
Coneixements de dret, i concretament de la legislació que afecta l’habitatge
Coneixements de les polítiques públiques d’habitatge
Coneixements i/o experiència a col·lectius, moviments i xarxes implicades en la lluita pel dret a l’habitatge
Experiència en entitats o col·lectius que tractin directament amb persones afectades per vulneració de drets socials, i en especial del dret a l'habitatge.
Capacitat de conversa en anglès i/o francès

S’ofereix:
Contracte d’obra i servei a mitja jornada de dilluns a divendres
Salari brut 850 euros x 14 pagues
Incorporació immediata

diumenge, 20 de març del 2011

Mani 20 de març. NI TIRANIES, NI OCUPACIONS solidaritat amb els pobles en lluita

Manifestació :
NI TIRANIES, NI OCUPACIONS
solidaritat amb els pobles en lluita


Ronda de Sant Pere / Passeig de Gràcia
diumenge 20 març 2011, 12.30h



Manifest 
Convoca Aturem la guerra