dissabte, 25 d’octubre del 2008

El nou passeig Marítim expulsarà nudistes i surfistes de Sant Sebastià

La platja de Sant Sebastià ha començat les obres que li faran desprendre's de dos públics fidels: els nudistes, la majoria gais, i els surfistes i windsurfistes. L'inici fa tres setmanes de la construcció del nou tram del passeig Marítim entre la Barceloneta i l'Hotel Vela obre un compte enrere per a tots dos col.lectius, que compartiran a partir de l'estiu espai a la Mar Bella, una altra zona nudista on aquests se senten còmodes per la protecció davant possibles curiosos que els brinden els bancs de sorra existents.
El futur passeig, de 12 metres d'amplada, farà augmentarà el flux de turistes i banyistes entre el complex de l'Hotel Vela --i la seva zona comercial i d'oficines-- i la platja de la Barceloneta, una nova realitat que no agrada als usuaris sense banyador. "Vinc aquí perquè tothom sap que aquesta és una platja nudista freqüentada per gais i ningú et mira malament ni et molesta. Si això s'omple de turistes, aniré a la Mar Bella, encara que em quedi més lluny", explica Felipe Bugallo, un visitant freqüent de la sorra de Sant Sebastià.
L'obertura de la Barceloneta als terrenys del port també eliminarà els últims racons de la platja de Sant Sebastià utilitzada per alguns gais per a trobades sexuals ràpides. "Ja era hora. És una vergonya que els veïns hàgim d'aguantar aquesta mena d'espectacles en plena platja", denuncia Àngels Simarro, presidenta de l'associació de veïns de la Barceloneta.


Llegir article

divendres, 24 d’octubre del 2008

SESIONES KRAX

VIERNES 24 de Octubre, 21hs, c/Riereta, 5 -Raval-, Barcelona

Mujeres, Activismo y Nuevas Tecnologías: presentación docu «Desxifrant el Codi Lela»"
Invitad*s: integrantes del colectivo DonesTech


DonesTech es un grupo de investigación/acción sobre el acceso y usos de las tecnologías por las mujeres en Catalunya y en el estado español, acercándose a las prácticas reales y cotidianas. El proyecto "Código lela" se ha transformado en una investigación y experimentación tecnosocial, artística y activista fascinante. Uno de sus resultados -entre muchos otros!- es el documental "Desxifrant el Codi Lela".

+ info?

------------------
Sesiones KRAX
· Los viernes a las 21.00 en Riereta (c/Riereta, 5), Raval, BCN ·

dijous, 23 d’octubre del 2008

Los oXcars



MARTES 28 de octubre 2008 –20,30h - Sala Apolo, Barcelona

Los OXCARS
El mayor evento internacional de cultura libre de todos los tiempos
Una gran gala no profit abierta a todos ;-)

Más de 100 artistas involucrados…un total de 16 actuaciones…7 horas no-stop de cultura libre…
LO NUNCA VISTO

Llegir més


dimecres, 22 d’octubre del 2008

Cicle: el dret a la ciutat

Aquest dissabte 25 d'octubre, 20h, al Espai Social Magdalenes...

Presentació del llibre SIT Manresa (Servei d'Interpretació Territorial) i debat al voltant de com construir el barri des de baix? (experiències de treball col·laboratiu)

Amb la participació d'Elvira Pujol i Joan Vila Puig (Sitesize) Editors del llibre.

L'experiència SIT Manresa, que dóna nom a aquest llibre, és també l'element articulador i el punt de partida d'un projecte editorial. Els textos que s'inclouen sumen col·laboracions i sinergies de persones d'àmbits en les quals el treball cultural i artístic sobre el territori troba el seu millor complement: la geografia, el paisatge, la participació ciutadana, la gestió del coneixement, la pedagogia, la gestió cultural.... Des de la seva especificitat cadascuna d'elles comparteix la urgència d'un treball i compromís coordinat de rearmament cultural i social.

El SIT (Servei d'Interpretació Territorial) s'ofereix com una plataforma de producció i d'intercanvi de coneixement territorial local, amb la finalitat d'avaluar la transformació present i futura del territori. Una auditoria territorial pública i col·lectiva, que ha de vincular-se necessàriament amb el planejament del territori i la cohesió social.

En un context on la participació ciutadana és instrumentalitzada com a legitimadora d'un urbanisme neoliberal homogeneitzador, considerem necessari obrir espais de debat i trobada on generar visions compartides sobre aquells dispositius (polítics, culturals i pedagògics) que ens permetin definir conjuntament quin barri i quina ciutat volem viure, i de quins mitjans ens dotem per assolir-ho.

Així doncs, entenem la presentació del llibre SIT Manresa com una oportunitat no només per conèixer l'experiència del projecte desenvolupat a Manresa, sinó també com un espai on compartir aprenentatges i estendre les reflexions a la realitat que vivim a Ciutat Vella,

Amb aquest debat volem seguir pouant en la reflexió sobre del dret a la ciutat, que ja hem abordat des de diferents angles (gentrificació, relacions entre moviments socials i associacionisme veïnal, turistificació i privatització de l'habitatge) introduint la variable de les formes de participació, però no des de la perspectiva legitimadora o narcotitzant a la que ens tenen acostumats els poders públics, sinó des d'una vessant transformadora i conflictual, que rebassi els marcs institucionals per debatre i fer efectiu el model de barri i ciutat on volem viure.

Organitza: Espai Social Magdalenes i Sitesize.

dimarts, 21 d’octubre del 2008

El misteri dels preus de la vivenda

ANTONI Serra
Què passa a Espanya amb els preus de la vivenda? Que la crisi immobiliària ha arribat a unes proporcions que són preocupants és una cosa totalment sabuda. Els entesos estimen en un milió el nombre de vivendes que esperen comprador. Cada dia se'ns informa de la situació desesperada de molts promotors, que entren en situació concursal o aconsegueixen que els seus creditors bancaris cobrin en espècies --o sigui, terrenys i vivendes-- els crèdits vençuts. Davant d'un panorama tan desolador, tothom pensaria que els preus de les vivendes haurien d'experimentar descensos substancials. Com ha passat als Estats Units, un altre país castigat per una crisi similar, on segons sembla s'han retallat de mitjana gairebé el 30%.
Doncs no. Si hem de fer cas de les xifres que publiquen diversos organismes oficials, és cert el vell eslògan Spain is different, ja que en el nostre territori, i pel que fa a la vivenda, no es compleix la llei de l'oferta i la demanda. Segons el Ministeri de la Vivenda, en els tres primers trimestres de l'any en curs els preus de la vivenda lliure havien pujat "només" el 0,4%. Ja sé que, un cop descomptada la inflació, aquest percentatge es transforma en negatiu, però de cap manera arriba a la proporció que caldria esperar vistes les llàgrimes dels promotors immobiliaris. Se m'acudeixen dues explicacions. La primera és que les xifres que figuren en les escriptures de compravenda no sempre reflecteixen el preu real de la transacció. El diner opac, podríem dir, per no fer servir un qualificatiu més contundent. La segona és que l'actuació dels bancs, canviant deute per pisos, està frenant la manifestació de la crisi en els preus.
Però resulta que el Govern proclama, a través d'un alt càrrec ministerial, que el seu desig és que els preus de la vivenda s'ajustin a l'e- volució de l'IPC, cosa que voldria dir que consideren que estan baixant massa, si més no segons les xifres oficials. ¡Alça Manela! Espero que això no anunciï una intervenció estatal per evitar la caiguda dels preus, condició necessària per començar com més aviat millor la recuperació de l'economia.

Publicat en el Periódico

dilluns, 20 d’octubre del 2008

PER LA DEFENSA I RECUPERACIÓ DELS SERVEIS PÚBLICS

Els serveis públics i socials es van conquerir per satisfer les necessitats de les persones, no pel comerç i el benefici econòmic i no es poden regir per criteris de rendibilitat sinó d'interès social. D'accés universal, i mantinguts per una fiscalitat solidària, representen els drets més significatius assolits pels ciutadans a través de la història i són indispensables per lluitar contra les desigualtats socials i territorials. La provisió dels serveis públics s'ha de desenvolupar en base a les necessitats de tothom, i no en la seva capacitat de pagament segons les lleis del mercat. Els drets socials no han de ser liberalitzats ni privatitzats.

Estem patint una ofensiva neoliberal, per part de tots els sectors governamentals, en contra dels Serveis Públics, tots ells estan aplicant polítiques de privatització i de liquidació de l'Estat del Benestar. En aquest sentit els dirigents econòmics i polítics estan instant al Govern de l'Estat a privatitzar tot el que pogués ésser controlat per empreses privades. Estem en contra de la disminució de la despesa pública social, i a favor del seu augment significatiu, amb gestió i execució directa. Denunciem que aquesta ofensiva es porta també des d'institucions internacionals i especialment de la Unió Europea, de la qual la directiva Bolkenstein de liberalització de serveis i el mateix Tractat de Reforma de la UE (Lisboa, desembre de 2007), són un exemple d'imposició antidemocràtica d'un model econòmic neoliberal.

Davant aquesta ofensiva es fa necessari recolzar les lluites socials i unificar les accions per tal que no es quedin aïllades en cada sector, i es faci possible la participació de tota la ciutadania. Cal una acció de denúncia dels processos de privatització, que sovint només coneix de manera conscient el sector més directament afectat.

Cal posar en evidència que l'ofensiva privatitzadora, a més a més dels sectors socials bàsics com la sanitat, l'educació i el sistema de pensions, s'estén també al territori i la distribució de l'aigua, transports urbans i ferrocarril, mitjans de comunicació, energia i telecomunicacions i altres sectors ja privatitzats. Fets que darrerament els mitjans de comunicació presenten com inevitables i part de la ciutadania també.

Només si els ciutadans i ciutadanes estem informats i actuem organitzats podrem aturar aquesta ofensiva i reconduir el procés cap a una restauració d'uns Serveis Públics controlats democràticament per part de la ciutadania. Volem uns serveis no únicament "públics", sinó també gestionats amb la participació dels usuaris i usuàries, treballadors i treballadores, deslliurats de la tutela dels buròcrates i/o tecnòcrates. Volem també uns serveis públics que respectin plenament els drets laborals dels que hi treballen, tant en salaris com en condicions de treball, i denunciem que les externalitzacions i subcontractacions perjudiquen tant a treballadors/es com a usuaris/es.

Les organitzacions i col·lectius que conformem aquesta coordinadora ens hem proposat iniciar una unitat d'acció ciutadana, començant per unes jornades: "SERVEIS PÚBLICS, GUANYS PRIVATS: RECUPEREM ELS SERVEIS PÚBLICS!", a celebrar el mes de desembre 2008.

UNITAT D'ACCIÓ EN LA DIVERSITAT, LLUITEM CONTRA LES PRIVATITZACIONS

UN ALTRE MÓN ÉS POSSIBLE,

UN ALTRE ORDRE ECONÒMIC ÉS NECESSARI !

COORDINADORA CIUTADANA EN DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS I CONTRA LES PRIVATITZACIONS

http://dretserveispublics.blogspot.com/

donen suport:

IAC, FAVB, CGT-Transports, CGT-TV3, CGT-Parcs i Jardins, SU-Metro, CATAC-CTS, COBAS, ACDSP, Mesa Cívica, Ecoconcern, Xarxa Contra Tancaments, P.C.P.C., L.I., P.H., Seminari Taifa, Entesa per la República, ATTAC-Catalunya, CGT-Pius hospital de Valls, CGT-Ensenyament

diumenge, 19 d’octubre del 2008

Assemblea de la Plataforma en Defensa de la Barceloneta


Vine a l'assemblea de la Plataforma en Defensa de la Barceloneta, cada dimarts a les 20h al carrer Pescadors 49.

També pots trobar-nos cada dissabte d'11 a 13h al punt d'informació de la plaça del Mercat (plaça Poeta Boscà)

pdefensabarceloneta@yahoo.es